banner43

"Yasadışı dinleme" iddianamesi kabul edildi

Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın da aralarında bulunduğu 23’ü tutuklu 143 şüpheli hakkında hazırlanan “Yasadışı Dinleme” iddianamesi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İstanbul...

"Yasadışı dinleme" iddianamesi kabul edildi
Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın da aralarında bulunduğu 23’ü tutuklu 143 şüpheli hakkında hazırlanan “Yasadışı Dinleme” iddianamesi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığınca “casusluk ve yasa dışı dinleme” soruşturması kapsamında hazırlanan 721 sayfalık iddianame, gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından incelendi.
İlk sayfasında “Paralel Devlet Yapılanması İddianamesi” yazan iddianame üzerinde incelemesini tamamlayan mahkeme iddianameyi kabul etti. Mahkemenin, duruşma tarihi ile tutuklama taleplerine ilişkin değerlendirmelerinin yer aldığı tensip kararını akşam saatlerinde açıklaması bekleniyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede tutuklu bulunan 23 kişinin yanı sıra 120 şüphelinin de “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” ve “silahlı örgüte üye olmak” suçlarından tutuklanması talep edilmişti.
Tutuklu bulunan eski emniyet müdürleri Erol Demirhan ve Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu tüm şüpheliler hakkında “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede, şüphelilerden Yılmazer hakkında ayrıca bin 924 yıla kadar, Demirhan hakkında ise 5 bin 735 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61