banner43

TSK: 1 haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 21-27 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu 63 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aynı tarihlerde sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 16 bin 172 kişi yakalandı.

TSK: 1 haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 21-27 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu 63 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aynı tarihlerde sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 16 bin 172 kişi yakalandı.

TSK, teröristle mücadele harekatı kapsamında 21-27 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre, bölücü terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanılması sebebiyle büyük önem taşıyan bölgeleri teröristlerden temizlemek maksadıyla yürütülen operasyonlar aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Şırnak Beytüşşebap ile Silopi, Hakkari Yüksekova, Mardin Nusaybin, Siirt Baykan ve Diyarbakır Lice bölgelerinde orta çaplı operasyonlar icra edildi. İcra edilen operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu 63 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar kapsamında ayrıca 30 adet piyade tüfeği, 1 adet Doçka uçaksavar makinalı tüfek, 4 adet makinalı tüfek, 5 adet keskin nişancı tüfeği, 7 adet roketatar, 11 adet tabanca olmak üzere toplam 58 adet silah, 1 adet 60 milimetre havan, 99 adet el bombası, 2 adet keskin nişancı dürbünü, 1 adet mini termal silah dürbünü, 150 kilogram amonyum nitrat, 465 adet fünye, 27 bin 929 adet hafif silah mühimmatı, 653 adet uçaksavar mühimmatı, 1 adet T-40 bombaatar mühimmatı, 1 adet 81 milimetre havan mühimmatı, 10 kilogram tahrip kalıbı, 5 adet mayın, 70 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 19 RPG-7 adet roketatar sevk fişeği, 10 adet el dürbünü, 4 adet gece görüş dürbünü, 89 adet şarjör, 13 adet telsiz, 66 adet tüp, 1 adet gaz maskesi ve 15 adet gaz maskesi filtresi ele geçirildi. 54 adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilirken, teröristler tarafından kullanılan 87 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirildi.

SINIRLARDA 16 BİN 172 KİŞİ YAKALANDI

Bölücü terör örgütünün en önemli finans kaynaklarından olan kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde 152 bin 126 paket kaçak sigara, bin 797 kilogram toz esrar, 79 kilogram kubar esrar, 5 kilogram kenevir tohumu ve 190 bin adet kök kenevir ele geçirildi. Etkili hudut güvenliği ve hizmetleri kapsamında icra edilen denetim ve kontroller sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 16 bin 172 kişi yakalandı.

4 KAHRAMAN ŞEHİT OLDU

Operasyonlarda 4 asker şehit olurken, 27 asker ise yaralandı. TSK’dan yapılan operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde, özellikle Şırnak, Hakkari ve Siirt bölgelerinde icra edilen etkili operasyonlar neticesinde bölücü terör örgütüne önemli kayıplar verdirilerek, ağır darbe indirildiği vurgulandı.

243 Meskun Mahal Ve 2 Bin 15 Kilometrekarelik Alan Kontrol Altına Alındı

Suriye’nin kuzeyinde icra edilen harekat kapsamında hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak/yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek maksadıyla icra edilmekte olan harekatta TSK tarafından desteklenen ÖSO’nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı. Bab bölgesinde patlayıcı ve mayın arama/temizleme çalışmaları sürdürülürken, PKK/PYD terörist unsurlarının Afrin’den doğuya, Münbiç’ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam ediliyor. Bu kapsamda özellikle Azez-Mare ve zaman zaman da Münbiç bölgesinden yapılan taciz ve saldırılara misli ile mukabelede bulunulurken, bölgede yürütülen normalleşme (altyapı, üstyapı, yerel yönetimlerin desteklenmesi vb.) çalışmalarına katkı sağlanıyor.

(Abdullah Sarica/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61