banner43

Mültecilerin kaçış anı kamerada

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sahillerinden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan kaçakları, Sahil Güvenlik ekipleri yakaladı. Kaçaklarla Sahil Güvenlik arasında yaşanan kovalamaca kameralara yansıdı.Ayvacık...

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sahillerinden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan kaçakları, Sahil Güvenlik ekipleri yakaladı. Kaçaklarla Sahil Güvenlik arasında yaşanan kovalamaca kameralara yansıdı.
Ayvacık sahillerinden denize açılan kaçakların bindiği bot, su almaya başladı. İçerisinde 42 kişinin olduğu bot buna rağmen yola devam etmeye çalıştı. Durumu haber alan Sahil Güvenlik ekibi, bottakilere ‘dur’ ikazında bulundu. BU esnada botta bulunan bir kişi denize atlayarak karaya doğru yüzmeye başladı. İkaza aldırış etmeyip kaçmaya devam eden bot durmayınca, ekipler yaptıkları manevralarla botu etkisiz hale getirdiler. Manevralar nedeniyle motoru stop eden bottakiler olası faciadan kurtarılıp TCSG 6 botuna alındı. Göçmenler daha sonra Küçükkuyu Sahil Güvenlik Rıhtımına getirilip kimlik sorgulamaları yapıldı.

102 KAÇAK YAKALANDI
Sahil Güvenlik ekipleri bugün yaptıkları üç ayrı operasyonda toplam 102 kaçak göçmeni yakaladı. Sabah saatlerinde Ayvacık Biber Deresi ve Yeşil Liman mevkileri açıklarında yapılan iki operasyonda aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 63 Suriyeli, daha sonra Bademli köyü açıklarında yapılan başka bir operasyonda ise Afganlılardan oluşan 39 kaçak göçmen yakalandı. Ayağından sakatlanan bir göçmen ambulansla Edremit Devlet Hastanesine kaldırıldı.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61