banner43

Kuyumcu soygununun zanlısı DHKP-C’li çıktı

Gaziosmanpaşa’da önceki gün meydana gelen kuyumcu soygunun zanlısının DHKP-C terör örgütü üyesi olduğu ifade edildi. Soygunun ardından kaçmayı başaran soyguncu da yapılan operasyonla yakalanırken, pompalı tüfekli soyguncuların kaçış...

Kuyumcu soygununun zanlısı DHKP-C’li çıktı
Gaziosmanpaşa’da önceki gün meydana gelen kuyumcu soygunun zanlısının DHKP-C terör örgütü üyesi olduğu ifade edildi. Soygunun ardından kaçmayı başaran soyguncu da yapılan operasyonla yakalanırken, pompalı tüfekli soyguncuların kaçış anı kameraya yansıdı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden önceki gün Gaziosmanpaşa’da meydana gelen kuyumcu soygununa ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “26.10.2015 günü saat 10.55 sıralarında Gaziosmanpaşa İlçesi Hürriyet Mahallesi Şehit Mustafa Yeşil Caddesi üzerinde bulunan Kuyumcu dükkanına giren kar maskeli silahlı iki şahıs tarafından tahmini olarak 250 bin-300 bin TL değerinde 2,5-3 kg arasında bilezik ve bileklik çalındığı, işyeri sahibinin beyanından anlaşılmıştır. Şüpheli şahısların olay yerinden kaçtıkları araç ile kaza yapmaları üzerine kalçasından tek kurşunla yaralanan C.K. (21) isimli erkek şahıs yakalanmış ve hastaneye kaldırılmış. Yapılan incelemede şahsın DHKP-C Terör örgütü üyesi olduğu, olayda kullanılan aracın ise 30.05.2015 tarihinde Tekirdağ İlinden çalıntı kaydı olduğu anlaşılmıştır” denildi.
Araçta yapılan aramada 2 kilo 575,69 gram altın ile 2 adet pompalı tüfeğin ele geçirildiği ifade edilen açıklamada firari şüpheli F.Y.’nin (20) ise yapılan çalışmalar sonucunda bugün Balıkesir’in Edremit ilçesinde yakalandığı aktarıldı.

POMPALI TÜFEKLİ SOYGUNCU KAMERADA
Öte yandan, şahısların soygunu gerçekleştirdikleri anın ve kaçışlarına ilişkin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Bir cep telefonu tarafından kaydedilen görüntülerde dükkan içerisinde yaşanan hareketlilik görülüyor. Görüntülerde yüzü maskeli bir şahsın elinde bir pompalı tüfekle dükkandan çıkarak araca bindiği ve aracın olay yerinden uzaklaştığı görülüyor. Meydana gelen kaza sonrası yaya olarak kaçan soyguncu ise MOBESE kameralarına yansıyor. MOBESE kameralarına yansıyan görüntülerde yaya olarak kaçan soyguncunun yolda üstünü değiştirdiği görülüyor.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61