banner43

Katliamın ’’Twitter’’cısı cezaevine gönderildi

Ankara’da meydana gelen patlamayı 14 saat önce Twitter hesabından duyurduğu iddiasıyla daha önce gözaltına alınan ve savcılık tarafından serbest bırakılan Mehmet S.P. (35), Şanlıurfa’da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ankara’daki...

Katliamın ’’Twitter’’cısı cezaevine gönderildi
Ankara’da meydana gelen patlamayı 14 saat önce Twitter hesabından duyurduğu iddiasıyla daha önce gözaltına alınan ve savcılık tarafından serbest bırakılan Mehmet S.P. (35), Şanlıurfa’da tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ankara’daki bombalı saldırısından 14 saat önce @DrBereday ismiyle kullanılan Twitter hesabından, "Bomba Ankara’da patlayacak" şeklinde mesaj atan ve Twitter firması tarafından IP adresi Türk polisine verildikten sonra Şanlıurfa’da gözaltına alınıp Ankara’ya götürülen ve savcılık tarafından serbest bırakılan Mehmet S.P. isimli şahıs, yeniden gözaltına alındı. Şahsın, 1 Kasım seçimleri öncesinde Şanlıurfa’da bombalı eylem yapacağı ihbarı üzerine gözaltına alındığı öğrenildi.
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkartıldı. PKK terör örgütü mensubu olduğu iddia edilen zanlının davası nöbetçi mahkeme tarafından Şanlıurfa Adliyesinde görüldü. Zanlının, daha önce iki kez bomba malzemeleriyle yakalanmasını ve Ankara’daki patlamayı 14 saat önceden haber vermesini kuvvetli delil olarak gören mahkeme, zanlıyı tutuklu yargılamak üzere cezaevine gönderdi.
Adliye çıkışı bir açıklama yapan zanlının avukatı Faruk Yaydın, müvekkilinin delil olmadan tutuklandığını iddia etti.

BOMBA EĞİTİMİ ALDIĞI BELİRLENDİ
Mehmet S.P.’nin 1997 yılından itibaren Şanlıurfa ve Diyarbakır’da PKK/KCK terör örgütü içinde aktif faaliyet yürüttüğü, terör örgütünün illegal internet sitelerinde müstear isimlerle yazılar yazdığı ve haber sitelerinde kaynak olarak çalıştığı, Şanlıurfa’da Mayıs 2013’te yapılan bir operasyonda, içerisinde 8 adet harf ve rakam grupları bulunmayan ve içerisinde yaklaşık 21 kilogram TNT görünümlü patlayıcı madde bulunan anti tank mayını gövdesi, 3 adet plastik kutu içerisinde yaklaşık 4 kilogram TNT, 14 adet F1 Model el bombası gövdesi ve 14 adet fünye grubu, 30 adet elektrikli fünye, 7 adet alıcı verici uzaktan kumanda sistemleri olarak değerlendirilen elektronik sistem bulunan 3 adet çuval ele geçirildiği, Şahsın bu operasyon kapsamında gözaltına alındığı, 2013 yılında yargılandığı davada, şahsın Kobani’de bomba eğitimi aldığının tanık ifadeleriyle kayıtlara geçtiği, 2013-2014 yılları arasında söz konusu davadan dolayı tutuklu kaldığı, şahsın, 7 Haziran seçimlerinde bir siyasi partiden aday adayı olduğu belirlendi.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61