banner43

İzinsiz açılan ’Kürtçe okul’ mühürlendi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Kürtçe eğitim verilmesi amacıyla açılan Ahmet Bayhan Okulu, izinsiz olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Mardin Valiliği, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) ile Kürt...

İzinsiz açılan ’Kürtçe okul’ mühürlendi
Mardin’in Nusaybin ilçesinde Kürtçe eğitim verilmesi amacıyla açılan Ahmet Bayhan Okulu, izinsiz olduğu gerekçesiyle mühürlendi.
Mardin Valiliği, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) ile Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kürdi-Der)’nce, Kürtçe eğitim verilmesi amacıyla yapılan ve önceki gün açılışı yapılan Ahmet Bayhan Okulunun izinsiz olduğu gerekçesiyle mühürlenmesine karar verdi. Karar nedeniyle okulu mühürlemeye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, okuldaki görevliler tarafından izin verilmedi. Bunun üzerine bölgeye polis çağrılırken, okul Milli Eğitim Müdürlüğü personeli tarafından polis nezaretinde mühürlendi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim-Sen Şubesi Eş Başkanı Kadri Baysal, “Maalesef bir tahammülsüzlük gösterildi. 26 Ekim’de valiliğe böyle bir çalışma yaptığımızı deklare ettik, beyanda bulunduk. Aradan iki gün geçmeden gelip okulu kapattılar. Bu insan hakları ihlalidir, anadilde eğitim alma hakkı ihlal edilmiş bulunmaktadır” dedi.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61