banner43

İstifa kararı aldı

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2-0 kaybedilen Trabzonspor karşılaşması sonrası istifa kararı aldığını, yönetimle görüşeceğini söyledi. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren...

İstifa kararı aldı
Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2-0 kaybedilen Trabzonspor karşılaşması sonrası istifa kararı aldığını, yönetimle görüşeceğini söyledi.
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Gerçekten üzgünüz. Ligin başından beri ortaya koyduğumuz performans yeterli bir performans değil. Maçta iyi oynadığımızı iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum oyuncularımı tebrik ediyorum, gerçekten iyi mücadele ettiler. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar. İstatistiklere baktığım zaman şaşırdım 52 tane orta yapmışız ama gol imkanı bulamadık. Tabii birçok nedeni var. Birçok bahanesi var ama bahanelerin arkasına sığınacak bir yapım yok. Sonuçta çözüm üretmesi gereken benim. Bu takımın bütün sorumluluğu bana ait. İstediğimiz çözümleri üretemiyoruz. Maç kazanmakta çok zorlanıyoruz. Ortaya koyduğumuz performans hem oyuncularımıza yakışmıyor. Sivasspor’un çok iyi yerlerde olmasını istiyoruz. Bazen futbolda bu tür sonuçlar olabiliyor. Bu futbol başarılı olmakta var başarısız olmakta var geçen sezon nasıl başarılı olup bu takımı kaos ortamından çıkarabildiysek bu sezonda bunu becerebiliriz diye düşündük ama şu ana kadar ortaya koyduğumuz performans çok bunu becerebilecek nitelikte değil. Bugün çok daha iyi oynadık, çok daha üstün oynadık. Ama futbol her zaman sonuç oyunudur. Kimse iyi oynayana mücadele edene puan vermiyor. Yapacağımız bir şey yok kendimize artık zarar vermek istemiyoruz. Sivasspor’a da zarar vermek istemiyoruz" dedi.

“FUTBOL BAŞARIYA ODAKLI”
Futbolun çok enteresan bir oyun olduğunu söyleyen Yalçın, “Sonuçlara odaklanmış bir oyun. Maalesef bizim ülkemizde futbol piyasasında maalesef sabır minimuma inmiş durumda başarı şart onun haricinde bizim oturduğumuz koltukta rahat oturmamız mümkün değil, kendi içimizde sıkıntıyı yaşıyoruz. Yenilmiyoruz diye kendimizi avutmaya çalışıyoruz. Ama bizim içimiz rahat değil. Kazanmak istiyoruz doğal olarak biz iki sezondan beri oynadığımız birçok müsabakayı kazandık. Kazanamama bu stres maalesef oyuncularımızı çok sıkıntıya sokuyor. Oyun içinde bu çok net belli oluyor. Oyuncularım saha içerisinde sorumluluktan kaçması tamamen sonuca odaklı kazanmış olsak çok daha farklı olacak. Bugün iki taraftan biri kırılacaktı böyle bir maçta maalesef olay bize düştü” diye konuştu.

“BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORUM"
Görevi bırakmayı düşündüğünü söyleyen Yalçın, ”Kendimize de Sivasspor’a zarar vermek istemiyorum. Yeni bir enerji ortamı oluşabilir belki benim niyetim bırakmak ama başkanla konuşmadan benim böyle bir karar tek başına veremem. Akşam başkanla ve yönetim kurulu ile görüşeceğim. Onların onayını almadan tek başına böyle bir karar almak istemiyorum. Toplantıdan çıkacak sonuç inşallah hayırlı olur” şeklinde konuştu.
Karşılaşmanın hakemini eleştiren Yalçın, Ali Palabıyak’a çok güvendiğini ancak Rize maçından sonra bu maçta da yönetimini beğenmediğini ifade etti.
Futbolcuların paralarının gününde ödendiğini, tesislerin güzel olduğunu ve Sivasspor’un çalışabilecek en iyi kulüplerden biri olduğunu, sorunun futbolcular ve kendisinde olduğunu aktaran Yalçın, kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz sorununa değinerek sözlerine şöyle devam etti:
“Bu oyuncu hayatında ilk kez kadro dışı kalmadı. Bizden önce 8 kere kadro dışı kalmış. Ben takımda tutmak için elimden geleni yaptım, bir seneden beri her türlü idare ettim. Elimden gelen yardımı yaptım ama bizim de sabrımız bir yere kadar. Biz oyunculara yardım etmeye çalışıyoruz. Oyuncuların da bize yardım etmesi lazım. Oyuncular bize yardım etmezse ben tek taraflı bir oyuncuya yardım edemem. Böyle bir mantık futbolda yok. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bana ne kadar oynarsan ben o kadar yardım ederim. Ben şimdi bu oyuncuya nasıl yardım edeyim olayın dışında kalan bir oyuncuya yardım edemez hiçbir teknik direktör bana çıkarsın mücadele edersin bana kazandırırsın bizde sana gereken yardımı yaparız. Herkesin birlikte hareket etmezi lazım o mücadele ortak olması lazım. Ben sorumluluğu tabi üzerime alırım ama bende kaçamak cevap veririm. Ben mi oynuyorum derim. Ben oynasam çözerim belki birçok şeyi ben oynamıyorum biz kenarda maç seyrediyoruz. Ancak üç oyuncu hamlesi yapabiliyorum."
Karşılaşma öncesi soyunma odasının kapısını tekmeleyen Ümit Kurt’u uygunsuz davranışları nedeniyle kadro dışı bıraktığını söyleyen Yalçın, ”Ben bile oyuncuyken yedek kaldım. Ağzımı açmadım, hocaya saygımdan dolayı. Messi bile Atletico Madrid maçında 65 dakika kenarda bekledi. Soyunma odasında o arkadaşın davranışları çok gereksizdi. Profesyonel futbolcuya yakışmayacak cümlelere sarf etti. Biz de mecburen 18’inin dışında bıraktık. Kim olursa olsun kadro dışı bırakırdı“ dedi.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61