banner43

IŞİD militanına 6 yıl ceza verildi

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde IŞİD militanı olduğu için gözaltına alınan ve Kırşehir’de mahkemeye çıkarılan Ahmet Ç.’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verilirken, imam nikahlı eşi Seçil T.’ye de 1 yıl denetimli serbestlik kararı verildi.Hatay’ın...

IŞİD militanına 6 yıl ceza verildi
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde IŞİD militanı olduğu için gözaltına alınan ve Kırşehir’de mahkemeye çıkarılan Ahmet Ç.’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verilirken, imam nikahlı eşi Seçil T.’ye de 1 yıl denetimli serbestlik kararı verildi.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde IŞİD militanı olduğu için gözaltına alınan Ahmet Ç. ve imam nikahlı eşi olduğu iddia edilen Seçil T., Kırşehir’de mahkemeye çıkarıldı. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk davada hakim kararını verdi, Ahmet Ç. örgüt üyesi olmaktan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken, Seçil.T., serbest kaldı. Davaya Sincan Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde kalan Ahmet Ç., imam nikahlı eşi olduğu iddia edilen Seçil T., Seçil’in annesi İlhan T., katıldı.
Duruşmada hakkındaki suçlamaları reddeden Ahmet Ç., Suriye’de akrabalarının bulunduğunu ve sınırdan kaçak geçerek bu akrabalarına ilaç götürdüğünü söyledi. Fayansçılık yaptığını ve inşaatta çalıştığı sırada fayans parçasının gözüne zarar verdiğini iddia eden Ahmet Ç., "Gözümdeki rahatsızlık nedeniyle Antakya’da, Gaziantep’te ve Adana’da tedavi gördüm. Gaziantep’te tedavi görürken Seçil yanıma geldi. Sosyal paylaşım sitesinden görüşmeye devam ettik ve evlenmeye karar verdik. Daha sonra Seçil’in ailesi ve polis Reyhanlı’daki evimize geldi" diyerek savunma yaptı.
Kırşehir’in Kaman ilçesindeki baba evinden kaçan ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yapılan operasyonda yakalanan Seçil T. ise verdiği ifadesinde, "Beni sevmediğim halde dayımın oğlu ile nişanladılar. Ben de nişanlımdan kurtulmak için sürekli internette gezinmeye başladım. Bu sırada Hümeyra isminde biriyle tanıştım. Bana DAEŞ’in kafa kestiği görüntüleri gönderdi. Bende çok iğrenç bir şey diye bu görüntülerin altına yorum yazdım. Hümeyra bana Kur’an’dan bazı ayetler gönderdi ve sürekli olarak İslam Devleti’nden bahsetti. Daha sonra da Ahmet ile tanıştım ve buluşarak Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gittik. 10 gün beraber kaldıktan sonra polisler geldi ve bizi gözaltına aldılar. Benim DAEŞ ile bir bağlantım yok" dedi.
Seçil T., nişanlandığı dayısının oğlu ve onun ağabeyi Bilal’in IŞİD saflarında öldüğünü de ifadesinde anlattı.
İki sanığın ifadelerinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısı iddianamesinde, Ahmet Ç.’nin 8 Temmuz’da IŞİD operasyonunda yakalandığı ve 2015 yılı içinde Suriye’de savaştığı, Ahmet Ç.’nin gözünü savaşırken kaybettiği, Seçil ile tanışarak Suriye’ye geçmeye çalıştığı ve örgüt sempatizanlığı yaptığı yer aldı.
Savcının iddianameyi okumasının ardından mahkeme Ahmet Ç.’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, imam nikahlı eşi Seçil T.’ye de 1 yıl denetimli serbestlik kararı verdi.
Seçil T., Kırşehir’in Kaman ilçesinde bulunan ikametinden IŞİD saflarına katılmak için evinden kaçmış, babası İ.T.’nin jandarmaya yaptığı ihbar sonrasında Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yakalanarak cezaevine gönderilmişti.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61