banner43

Hakkari Valiliğinden Çukurca açıklaması

Hakkari Valiliği, Çukurca ilçesinde meydana gelen havan topu saldırısında bir kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralananlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, "09.07.2016 günü saat 18.02 sıralarında ilimiz Çukurca...

Hakkari Valiliğinden Çukurca açıklaması
Hakkari Valiliği, Çukurca ilçesinde meydana gelen havan topu saldırısında bir kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralananlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Valilik açıklamasında, "09.07.2016 günü saat 18.02 sıralarında ilimiz Çukurca ilçesi 2’nci Hudut Tugay Komutanlığına bölücü terör örgütü mensuplarınca havan saldırısı yapılmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıya güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesiyle saldırı püskürtülmüş ve Çukurca 2’nci Hudut Tugay Komutanlığında herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. Ancak yapılan saldırıda havan mermilerinden 1 tanesi, o sırada yoldan geçen sivil transit marka araca isabet etmiş olup, araçta bulunan 1 çocuk hayatını kaybetmiştir. Aynı saldırıda araçta bulunan 1 çocuk ağır şekilde, 7 vatandaşımız ise hafif şekilde yaralanmıştır. Bölge ivedi bir şekilde güvenlik çemberine alınarak bölücü terör örgütü mensuplarının havan mevzileri ateş altına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61