banner43

Greenpeace, ’tavuk’ davasından beraat etti

Keskinoğlu Tavukçuluk’un şikayetiyle, 2016 yılında başlattıkları sağlıklı ve çevre dostu tavuk üretimi kampanyası nedeniyle “haksız rekabet” suçundan yargılanan 4 Greenpeace yetkilisi beraat etti.

Greenpeace, ’tavuk’ davasından beraat etti

Keskinoğlu Tavukçuluk’un şikayetiyle, 2016 yılında başlattıkları sağlıklı ve çevre dostu tavuk üretimi kampanyası nedeniyle “haksız rekabet” suçundan yargılanan 4 Greenpeace yetkilisi beraat etti.

2016 yılından “Yutma Yutturma” başlığıyla çevre dostu tavuk üretimi yapılması için kampanya başlatan Greenpeace yetkilileri Melda Elif Keskin, Aykut Uluer, Ayyüce Özdemir ve Ece Ünver’in, Keskinoğlu Tavukçuluk’un şikayetiyle “haksız rekabet” suçundan 2 yıla kadar hapsi istemiyle yargılandığı davada karar açıklandı.

İstanbul 61’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına sanık Ece Ünver ve avukatları katıldı. Şikayetçi Keskinoğlu Tavukçuluk adına ise avukatları salonda hazır bulundu.

Keskinoğlu Tavukçuluk vekilleri duruşmada söz alarak, ellerinde delil olmadan karalama yapan sanıkların cezalandırılmasını talep ederek, müvekkilleri olan şirketin hedef alındığını söylediler. Sanıkların vekili ise kampanyanın farkındalık oluşturmak için yapıldığını söyleyerek müvekkillerinin beraatine karar verilmesini istedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, suçun yasal unsurları oluşmadığından sanıkların ayrı ayrı beraatlerine hükmetti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Çevre Örgütü Greenpeace 11 Mayıs 2016 tarihinde “yutmayiz.org” adlı internet sitesinde “Yutma Yutturma” başlığıyla bir kampanya başlatmıştı. Kampanya kapsamında, “Sağlıklı ve çevre dostu bir üretim yapmadığı sürece tavukçuluk sektörünü soframıza buyur etmiyor, bahanelerini ve ürettiklerini yutmuyoruz Bütün üretim tesislerinde Tavukları kafessiz ortamlarda tut! Tavukların serbest gezinmesine fırsat tanı! Sadece üretim sürecinde değil, tüm tedarik zincirinde hayvan eziyetini engelle! Çalışanlara hayvan eziyetini engelleyecek türde eğitim ver!” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Keskinoğlu savcılığa başvurdu

Kampanya kapsamında hazırlanan çağrı metninin alt bölümünde yer alan tavukçuluk firmalarından Keskinoğlu Tavukçuluk, tescilli marka ve logosunun kullanıldığını, ürünlerini ve markasını küçültücü, ticari faaliyetlerinin zararına yol açacak şekilde haksız ithamlarda bulunulduğunu iddia ederek Greenpeace yetkililerine dava açmıştı.

(Başak Akbulut/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61