banner43

Gönüllü olarak Hakkari’ye gitmiş

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Taşbaşı köyü bölgesinde teröristlerle çıkan çatışma şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz’in (22) cenazesi son yolculuğuna uğurlandı. Deniz’in gönüllü olarak Hakkari’ye gittiği...

Gönüllü olarak Hakkari’ye gitmiş
Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Taşbaşı köyü bölgesinde teröristlerle çıkan çatışma şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz’in (22) cenazesi son yolculuğuna uğurlandı. Deniz’in gönüllü olarak Hakkari’ye gittiği öğrenildi.
Şehit Astsubay Çavuş Deniz’in naaşı Hakkari’de düzenlenen askeri törenin ardından uçakla önce Amasya’nın Merzifon ilçesine daha sonra ise konvoy eşliğinde Çorum’a getirildi. Buhareveler Mahallesi 7. Sokak’ta bulunan baba evine son kez getirilerek helallik alınan şehidin naaşı daha sonra Akşemsettin Camii’ne götürüldü. Helallik alınması sırasında gözyaşları sel olurken, emekli astsubay olan baba Galip Deniz ve anne Pakize Deniz’in güçlükle ayakta durduğu gözlendi.
Helallik alınması sırasında şehit oğlunun bulunduğu cenaze aracına sarılan baba Galip Deniz, "Oğlum hadi kalk ayağa in aşağı" dedi. Gözyaşlarına hakim olamayan babayı yakınları güçlükle teselli etti. Şehidin cenazesi daha sonra askeri törenin yapılacağı Akşemsettin Camii’ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, üst düzey askeri ve polis yetkililer, vatandaşlar ve şehit J. Ast. Çvş. Bekir Eren Deniz’in yakınları katıldı.

GÖNÜLLÜ OLARAK HAKKARİ’YE GİTMİŞ
Bekir Eren Deniz’in gönüllü olarak doğu görevine gittiği öğrenildi. Yakınları, şehit astsubay Bekir Deniz Eren’in evlenmeden önce doğu görevini yerine getirmek istediğini o yüzden gönüllü olarak Hakkari’ye gittiğini söylediler.
Şehit Astsubay Deniz’in cenazesi Akşemsettin Camii’nde Müftü Ahmet Akın’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa veridi.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61