banner43

Film gibi: Halk otobüsüyle hastaneye yetiştirildi !

İstanbul’da otobüse binerken bir anda kalp krizi geçirerek yere yığılan genç kadını, otobüsü şoförünün kahramanca girişimi kurtardı. Yolcuların bir kısmını indiren şoförün, kalp krizi geçiren genç kadını otobüsle hastaneye yetiştirdiği...

Film gibi: Halk otobüsüyle hastaneye yetiştirildi !
İstanbul’da otobüse binerken bir anda kalp krizi geçirerek yere yığılan genç kadını, otobüsü şoförünün kahramanca girişimi kurtardı. Yolcuların bir kısmını indiren şoförün, kalp krizi geçiren genç kadını otobüsle hastaneye yetiştirdiği anlar kameralara yansıdı.
Edinilen bilgiye göre, olay, 3 Ekim’de gece 23.00 sıralarında meydana geldi. Özel Halk Otobüsü’ne binen genç kadın tam İstanbul Kartı’nı basacağı sırada kap krizi geçirerek bir anda yere yığıldı. Bir anda yere düşen kadının yardımına otobüs şoförü Murat Evin ve yolcular koştu. Yolcular ve şoför Evin genç kadın için ambulans istedi.

HASTANEYE OTOBÜSLE GÖTÜRÜLDÜ
Şoför genç kadını otobüsle hastaneye götürmeye karar verdi. Yolcuların büyük çoğunluğunu indiren otobüs şoförü birkaç yolcuyla birlikte genç kadını hastaneye yetiştirmeye çalıştı. Trafiğin tıkalı olan bölümlerinde otobüsten aşağı inen bir yolcu yolu açmaya çalıştı. Genç kadını hastaneye yetiştirmeye çalışan sürücü bir süre ters yola girdi. Bu sırada bir ambulans gören şoför, otobüsü durdurarak ambulansa doğru koşmaya başladı. Otobüsün koltuklarına basarak ve üzerinden atlayarak ambulansa koşan kahraman şoför ambulansın dolu olduğunu görünce yeniden direksiyon başına geçerek hastanenin yolunu tuttu.

KAHRAMAN ŞOFÖRÜN ÇABASI KAMERADA
Hastaneye vardıklarında hızla otobüsten inerek sedye getiren ve doktor çağıran şoförün kahramanlığı otobüs kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Zamanında hastaneye yetişen genç kadın yapılan müdahale ile hayata dönerken kameralara yansıyan görüntülerde genç kadının otobüse binerken bir anda yere yığıldığı görülüyor. Diğer yolcuların ve şoförün yardımına koştuğu kadına bir süre otobüs içerisinde müdahale ediliyor. Yapılan ilk müdahalenin ardından şoförünün, otobüsü boşaltarak birkaç yolcu ile hastanenin yolunu tuttuğu kameralara yansıyor.

“YOLDA GÖRDÜĞÜ AMBULANSIN ARKASINDAN KOŞTU”
Görüntülerde yol boyunca yaşanan hararetli konuşmalarda kameralara tarafından kaydediliyor. Adeta zamanla yarışarak genç kadını hastaneye yetiştirmeye çalışan şoförün bir yandan ambulans istemeye devam ettiği görülüyor. Zaman zaman yoldaki araçlardan yol isteyen sürücünün yolda karşı yönden gelen ambulansa yetişmek için otobüsü durdurduğu görülüyor. Koltuklar üzerinden koşarak hızla otobüsten inen sürücünün bir süre sonra ambulansa tepki göstererek geri geldiği görülüyor. Daha sonra hastanenin yolunu tutan sürücünün hastaneye vardıklarında ise ‘ Doktor’ diye bağırarak otobüsten inmesi de görüntülere yansıyor. Hastaneden gelen müdahale ettiği doktor sürücünün getirdiği sedye ile hastaneye kaldırılıyor.
Şoförün kahramanca mücadelesi ile zamanında hastaneye yetişen genç kadın hayata, yapılan ilk müdahaleyle tutunduğu öğrenildi.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61