banner43

FETÖ’nün 10 iş adamı tutuklandı

Adıyaman’da FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında mahkemeye sevk edilen, içerisinde örgütün il imam yardımcısının da olduğu 10 iş adamı tutuklandı. FETO/PDY terör örgütünün Adıyaman’da mütevelli heyetinde yer alan ve örgütü ekonomik...

FETÖ’nün 10 iş adamı tutuklandı
Adıyaman’da FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında mahkemeye sevk edilen, içerisinde örgütün il imam yardımcısının da olduğu 10 iş adamı tutuklandı.
FETO/PDY terör örgütünün Adıyaman’da mütevelli heyetinde yer alan ve örgütü ekonomik katkı sağlayan 10 iş adamı çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Tutuklananlar arasında Türkiye’nin sayılı zengin iş adamları da bulunuyor. Fethullahçı Terör Örgütü’nün il imam yardımcısı da tutuklanan iş adamları arasında yer alıyor.
Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY’nin Adıyaman’daki üst yapılanması olan ve iş adamlarından oluşan mütevelli heyetine 8 gün önce operasyon düzenledi.
Operasyonda Adıyaman’ın ileri gelen iş adamlarının yanı sıra Türkiye’nin tanınmış iş adamları da bulunuyor.
Emniyette 8 gün süren sorgulamanın ardından şahıslar adli makamlara sevk edildi. Savcılık 10 iş adamını tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme 10 iş adamının tamamını tutuklayarak Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevine gönderdi.

MOBİLYA DEVİNİN SAHİBİ TUTUKLANDI
Gözaltına alınan ve tutuklananlar arasında Türkiye’nin mobilya devi olan ve önceki dönemlerde Devlet Malzeme Ofisi’ne mobilya üreten Enkamo Mobilya’nın sahibi Zeynal Ö. ve kardeşi Murat Ö. yer alıyor.
İş adamları akaryakıt, tekstil ve yağ fabrikaları bulunan Zeynal Y., Türkiye’nin önde gelen gıda firmasının ana bayii ve tekstil fabrikası bulunan Remzi G., tekstilci Mehmet S., inşaat sektöründen Yavuz K., yurt dışına kaçarken İstanbul’da yakalanan Ahmet K., petrol istasyonu sahibi Hasan D., kuyumcu Mustafa T. ve örgütün il imam yardımcısı Müftülük Personeli Kamil K. tutuklandı.

İŞ ADAMLARINDA 1 DOLAR
Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından iş adamlarına yapılan operasyonda yapılan aramada örgütsel dokümanın yanı sıra FETÖ/PDY terör örgütünün şifresi olduğu belirtilen işaretli 1 dolar bulundu. 8 iş adamında birer adet, 1 kişide ise 2 adet 1 dolar ele geçirildi.
Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61