banner43

FETÖ’den iş adamlarını vergiyle korkutmuş

Edirne’de FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede örgütün, örgüte yakın olan kişilerin vergi dairesi ve diğer kurumlardaki işlerini hallettiği, örgütün isteklerini yerine getirmeyen kişilere zorluk çıkarttığı,...

FETÖ’den iş adamlarını vergiyle korkutmuş
Edirne’de FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede örgütün, örgüte yakın olan kişilerin vergi dairesi ve diğer kurumlardaki işlerini hallettiği, örgütün isteklerini yerine getirmeyen kişilere zorluk çıkarttığı, vergi incelemesi gibi yaptırımlar uygulattıkları ortaya çıktı.
Edirne’de FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, Fethullah Gülen’in de aralarıında bulunduğu 19’u tutuklu 43 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, “Örgüte yakın olan kişilerin vergi dairesi ve diğer kurumlardaki işlerinin halledildiği, özellikle aleyhe olan durumların lehe olarak çözüldüğü, buna karşın örgütün isteklerini yerine getirmeyen kişilere zorluk çıkartıldığı, vergi incelemesi gibi yaptırımlara uğradıkları” yer aldı.

DERNEKLERDE SAHTE İMZALARA ATILMIŞ
Ayrıca iddianamede, derneklerin karar defterlerinde, bazı kararlarda imzaların tutarsızlık gösterdiği anlaşıldı. Bilgisine başvurulanlardan dernek üyesi olanlar şüpheli imzaları kendilerinin atmadıklarını beyan ediliyor.

OKUL YAPTIRMAK İÇİN ZENGİNLERİ HEDEF ALMIŞLAR
Öte yandan, Edirne’de örgüte bağlı okul yapılması için müteahhitlerle görüşüldüğü, zemin hazırlandığı, bir müteahhide okul yapılması için teklifte bulunulduğu ancak kabul görmediği, Kırkpınar ağası Seyfettin Selim’e teklif yapıldığı ve kabul gördüğü fakat yaşanan 17-25 aralık süreci nedeniyle okul yapımından vazgeçtiği de yer alıyor.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, dün infaz koruma memuru, SGK personeli ve adliye çalışanlarının da bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, 19 saat süren sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.
(İHA)

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61