banner43

FETÖ dershaneleri ruhsatsız çıktı

Gemlik’te geçen hafta FETÖ/PDY yapılanması içinde yer aldığı iddiasıyla kapatılan ve dershane olarak bilinen iki ayrı etüt merkezinin ruhsatsız olduğu, bu dershaneleri denetlemekle görevli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin...

FETÖ dershaneleri ruhsatsız çıktı
Gemlik’te geçen hafta FETÖ/PDY yapılanması içinde yer aldığı iddiasıyla kapatılan ve dershane olarak bilinen iki ayrı etüt merkezinin ruhsatsız olduğu, bu dershaneleri denetlemekle görevli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin de 1 yıldır usulüne uygun olarak işlem yapmadıkları öne sürüldü.
Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkartılan kanun hükmünde kararname ile kapatılan ve oluşturulan ekiplerce mühürlenen Hedef Etüt Merkezi ve Kariyer Akademi Etüt Merkezi’nin yasalarda belirtilen yükümlülükleri yerine getirmediği için kurulduğu günden bu tarafa ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği iddia edildi. Konuyla alakalı açıklama yapan Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Kariyer Akademi Etüt Merkezi için 2 ay önce Bursa Valiliğinden kapatma yazısı geldiği halde bu yazının yürürlüğe koyulmadığını söyledi.
Kurulduğu günden itibaren her iki kurumda bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü etüt merkezlerinin defalarca kağıt üstünde isim değiştirdiği ifade edilirken, yeni öğretim yılı içinde çok sayıda öğrenci kaydı yaparak peşinat aldıkları ve sözleşme imzalattıkları öğrenildi.
Konuyla alakalı konuşan veliler ise "1 yıldır eğitim veren kurumlardan birisi daha yeni bulunduğu iş merkezinde ruhsat eksiğini gidermek içi tadilat yapıyor. Burası madem uygun değildi ruhsatı yoktu, devletin okullarında seviye tespit sınavı yapıp buralardaki öğrencileri nasıl etüt merkezine davet etti. Bir çok devlet okulunda bu kurumların afiş ve broşürleri var. Öğrenciler bu ruhsatsız olan merkezlere kanalize edildi. Bu duruma göz yuman ve görevini yapmayan kişi ya da kişiler de FETÖ/PDY bağlantılı kişilerdir" dedi.,
(İHA)

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61