banner43

Dolandırdan yine ’FETÖ kimliğini kullanmış’ tuzağı

Kendilerini savcı olarak tanıtıp, ’FETÖ’cüler senin kimliğini kullanmış’ diye kandırdıkları yaşlı kadının 30 bin lira değerinde ziynet eşyasını alan biri kadın 2 dolandırıcı, güvenlik kameralarına yakalandı. Mahalledeki çocuklar,...

Kendilerini savcı olarak tanıtıp, ’FETÖ’cüler senin kimliğini kullanmış’ diye kandırdıkları yaşlı kadının 30 bin lira değerinde ziynet eşyasını alan biri kadın 2 dolandırıcı, güvenlik kameralarına yakalandı. Mahalledeki çocuklar, şahsın dolandırıcı olduğunu anlayarak polise ihbar ederken, polis, şahısları yakalamak için çalışma başlattı.
Olay, merkez Yıldırım’ın Erikli Mahallesi’nde meydana geldi. 62 yaşındaki Sevim Altun’u cep telefonundan arayan dolandırıcı, emekli polis olduğunu söyleyip, kendisine ait kimlik ve ev adresi verilerek bir kadının hırsızlık yaptığını, olayla ilgili bir cumhuriyet savcısının evine geleceğini, savcıya evde ne kadar para ve altın varsa vermesi gerektiğini, altın ve paraların seri numaraları alınarak hırsızlık olayının aydınlatılmasında kullanılacağını söyledi. Bir süre sonra yaşlı kadının telefonu yeniden çaldı. Bu sefer savcı olduğunu belirten şahıs, yaşlı kadına, sokağın köşesinde beklediğini, eve geleceğini, geldikten sonra kapıyı kimseye açmaması gerektiğini söyledi. 4. katta Altun’un oturduğu daireye çıkan sahte savcı, “Seni 4-5 gündür takibe almışlar, senin kimlik numaranı tespit etmişler. Bu FETÖ’yü Allah yok etsin. Sen eli öpülecek annesin. Savcıyım ben, merak etme, suçluları yakalayacağız" diyerek kandırdığı Sevim Altun’dan 1 adet beşibirlik, 4 adet cumhuriyet altını, 1 adet kelepçe bilezik, 1 adet altın küpe ile 2 milyar para aldı.

SOKAKTAKİ ÇOCUKLAR ANLADI, O ANLAMADI
Kimliği belirsiz dolandırıcının sokakta sürekli telefonla konuşup yaşlı kadının evini sormasından şüphelenen bir grup çocuk, zanlıya, "Onu neden arıyorsun?" diye sordu. Bunun üzerine çocuklara da polis olduğunu söyleyen dolandırıcı, Sevim Altun’un evine girdi. Bu sırada çocuklardan biri annesine yaşlı kadının dolandırıldığını söylese de kimse aldırış etmedi. Yaşlı kadının evinden çıkan iki kişiyi ilerideki taksi durağına kadar takip eden çocuklar, dolandırıcının kendilerine bağırması üzerine kaçtı.
Dolandırıcılık olayının anlaşılmasının ardından yaşlı kadının evine gelen polis ekipleri, yaşlı kadının verdiği eşkal doğrultusunda çevrede araştırma başlattı. Bu sırada çocuklardan biri dolandırıcının alt sokaktan bir arabaya bindiğini söyledi. Çocukların tarifi üzerine harekete geçen ekipler, kaçış güzergahı üzerindeki kamera görüntülerini incelemeye aldı.
Çocukların teşhis ettiği 2 kişinin elinde çantayla taksiye binip kaçtığını belirleyen ekipler, Sevim Altun’un da zanlıları teşhis etmesi üzerine taksiyi takibe aldı. Taksi sürücüsüne ulaşan ekipler, Türkçe konuşmayan iki kişinin Kent Meydanı’nda taksiden indiğini öğrendi. Şahısların kalabileceği otel ve iş yerlerini de belirlemeye çalışan ekipler, 2 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

YAŞLI KADIN SAHTE SAVCIYI KAMERADA KAÇARKEN GÖRÜNCE FENALIK GEÇİRDİ
Sevim Altun, polis ekiplerinin tespit ettiği kamera görüntülerini izleyip, kendisini kandıran savcıyı taksiye binerken görünce fenalık geçirdi. Sık sık ellerinin uyuştuğunu belirten yaşlı kadını polis ekipleri ve eşi sakinleştirilmeye çalıştı. Altun, "Öldüm ben" diyerek feryat etti. Gözyaşı döken kadını, eşi, "Sana altınlar feda olsun, bir daha alırım" diyerek teselli etmeye çalıştı.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61