banner43

Bu görüntü İstanbul’da çekildi

Atatürk Havalimanı’ndan restoran yapılmak üzere vinç yardımıyla çıkartılan hurda uçak, trafikte ilginç görüntüler oluşturdu. 2013 yılında bir iş adamı tarafından satın alınan hurda uçak dün gece Atatürk Havalimanı’nın hemen...

Atatürk Havalimanı’ndan restoran yapılmak üzere vinç yardımıyla çıkartılan hurda uçak, trafikte ilginç görüntüler oluşturdu.
2013 yılında bir iş adamı tarafından satın alınan hurda uçak dün gece Atatürk Havalimanı’nın hemen yanı başında bulunan Dünya Ticaret Merkezi bahçesine götürülmek üzere yola çıkarıldı. Aprondan dev çekicilerle alınan uçak, bugün öğle saatlerinde Atatürk Havalimanı-Florya bağlantı yoluna çıkartıldı. Uçağın kısa olması beklenen yolculuğu ise, yaşanan aksaklıklar nedeniyle uzadı. Dev uçağın tekerleği, yol ortasındaki refüjde bulunan çimenlik alana saplandı. Bunun üzerine olay yerine vinç çağrıldı. Uzun uğraşların ardından çimenlik alandan çıkartılan uçak, Dünya Ticaret Merkezi’ne doğru götürülmeye başlandı.
Yolda görülen dev yolcu uçağı, vatandaşları da şok etti. Trafikteki uçağı gören yolcular, şaşkınlığını gizleyemedi.
Uçağı görünce çok şaşırdığını söylene bir kadın, "İkinci bir darbe mi oldu diye şaşırdım. Devletimiz ayakta olduğu için bir şey olacağını tahmin etmedim. Normal bir kaza olduğunu düşündüm" dedi.
Bir başka vatandaş ise, "Şok edici bir olay. İlk başta pistten çıktığını sandım. Meğerse birisi almış" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.
Uçağın restoran yapılması projesi ile ilgilenen Turgut Tunç, "Bu uçak, restoran kafe şeklinde hizmet verecek. Alınan uçak 3 yıldır alanda bekliyordu. Bugün alındı. Kasım ortalarında hizmete başlayacak. Biz de heyecanla bekliyoruz. Dün akşam çalışmaya başladık Sabah saatlerinde yol girişine geldik. Gerekli izinlerin emniyetten gelmesini bekledik ve çalışmayı başlatmış olduk" ifadelerini kullandı.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61