banner43

Bankada kendini yakmak istedi

Adana’da çektiği 50 bin lira kredi borcundan dolayı 22 aydır maaş alamayan bir kişi, banka müdürünün odasında kendini yakmaya çalışınca gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar Mahallesi’nde...

Bankada kendini yakmak istedi
Adana’da çektiği 50 bin lira kredi borcundan dolayı 22 aydır maaş alamayan bir kişi, banka müdürünün odasında kendini yakmaya çalışınca gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre 41 yaşındaki Tuncay K., bir hastanede hizmetli olarak çalışırken ev yaptırmak için 2013 yılında bir bankadan 50 bin lira kredi çekti. Tuncay K. bu dönem maaşı yüksek olduğu için kredi borcu taksidini ödemesine rağmen maaşından geriye kalan parayı bankadan alabiliyordu. Ancak Tuncay K. kredi çektikten sonra 2014 Ocak ayında şeker ve kalp hastası olduğu için malulen emekli oldu. Emekli olduğu için Tuncay K.’nin maaşı düşünce, ancak çektiği kredinin taksidine yetti. Bu nedenle banka Tuncay K.’ye hiç maaş vermemeye başladı. Tuncay K. defalarca bankaya gidip hiç maaş alamadığı için geçinemediğini, kredinin yapılandırılmasını talep etti. Ancak bu talepleri hep geri çevrildi. Son olarak bankanın şube müdürü ile görüşen Tuncay K., iddiaya göre müdür tarafından bankadan kovuldu. Bankadan kovulduğu için bu sabah bankaya içinde benzin alıp bir bidonla gelip müdürün odasına çıkan Tuncay K., "Çocuklarım aç 22 aydır maaş alamıyorum" diyerek müdürün odasında kendini yakmaya çalıştı. Ancak çalışanlar araya girince şahıs yanmaktan kurtuldu ama müdürün odasında yangın çıktı. Bu sırada personel panik butonuna bastı. Olay yerine gelen polis Tuncay K.’yi etkisiz hale getirip gözaltına aldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yangına müdahale edip söndürdü. Bu arada bankada bulunan müşteriler de korku dolu anlar yaşadı.

"ÇOCUKLARIMA EKMEK ALAMIYORUM" DİYEREK AĞLADI
Gözaltına alınan Tuncay K., Akıncılar Polis Merkezi’ne götürüldü. Burada ifadesi alınan şahıs daha sonra gasp büro amirliği ekiplerine teslim edildi. Tuncay K., burada yaptığı konuşmada çektiği krediden dolayı 22 aydır maaş alamadığını, çocuklarına ekmek götüremediğini söyleyerek, "Ben bugün oraya kendimi yakmaya gittim. Çalışırken çektiğim 50 bin lira krediden dolayı maaş vermiyorlar. Ben çok kez bankaya gittim ancak bir türlü benim işi yapmadılar" diye gözyaşlarına boğuldu.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61