banner43

Atatürk Anıtına çelenk koyma gerginliği

Antalya’da Cumhuriyet’in 92’inci yıl dönümü etkinliklerinde çelenk koyma gerginliği yaşandı. Çelenk koymalarına izin verilmeyen CHP üyesi ile sivil toplum kuruluşları, çevik kuvvet barikatını aşarak Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.Cumhuriyet...

Atatürk Anıtına çelenk koyma gerginliği
Antalya’da Cumhuriyet’in 92’inci yıl dönümü etkinliklerinde çelenk koyma gerginliği yaşandı. Çelenk koymalarına izin verilmeyen CHP üyesi ile sivil toplum kuruluşları, çevik kuvvet barikatını aşarak Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin nasıl icra edileceğine ilişkin 2012 yılında çıkarılan, ’Atatürk Anıtı veya Büstüne Mülki İdare Amiri, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından çelenk konulur. Çelenk konulduktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir’ yazılı yönetmelik nedeniyle Antalya’daki tören olaylı geçti. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde yapılan tören saat 13.00’te başladı. Törene Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Garnizon Komutanı Mustafa Kaya, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın katıldı. Atatürk Anıtı’na önce Antalya Valisi Muammer Türker çelenk bıraktı. Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Garnizon Komutanı Mustafa Kaya Çelenk koydu. Çelenk bırakma törenin ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İZİN VERİLMEMESİNE RAĞMEN...
Törenin ardından CHP Antalya İl Başkanlığı ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de çelenk koymak istedi ancak polis, buna izin vermedi. CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul arasında uzun süre tartışma yaşandı. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve CHP’liler daha sonra çevik kuvvet barikatını aşarak tören alanına girdi. Polis barikatını aşarak tören alanına gelen CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen ve beraberindeki heyet Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
Törenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Semih Esen, “Yasaklara karşı geldiklerini söyleyenler milletin en büyük hakkı olan bayramlarını kutlamalarına engel koyuyorlar. Bunu her sene milli bayramlarımızda yaşıyoruz. Buradan herkese sesleniyorum. Bu saçmalıkların son bulacak. Millet gerçekleri görmektedir. Ne yaparlarsa yapsınlar. Milli bayramlarımızı kutlamamızın önüne geçemeyecekler. Cumhuriyet, Türkiye’de yaşayan herkesindir. Yönetmelik veya saçma sapan kurallarla halka yön vereceklerini zannetmesinler” dedi.
Öte yandan, Cumhuriyet Bayramı törenlerinde 3 yıldır çelenk koyma gerginliği yaşanıyor.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61