banner43

’Askeri Casusluk’ kumpasını kuranlar adliyeye sevk edildi

İzmir’de görülen ’Askeri casusuluk’ soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği iddialarıyla ilgili aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit, Tuğgeneraller Şener Topçu ve Uğur Buldu, eski Genelkurmay Başkanı...

’Askeri Casusluk’ kumpasını kuranlar adliyeye sevk edildi
İzmir’de görülen ’Askeri casusuluk’ soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği iddialarıyla ilgili aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit, Tuğgeneraller Şener Topçu ve Uğur Buldu, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce’nin de bulunduğu 28 FETÖ şüphelisi adliyeye sevk edildi.
Geçtiğimiz Salı günü, İzmir merkezli 22 ilde başlatılan operasyonda, İzmir’de görülen ’Askeri casusuluk’ soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği iddialarıyla ilgili 79 kişi hakkında yakalama kararı verildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun talimatıyla başlatılan soruşturmada, gözaltı kararı bulunan 79 kişiden 55’inin askeri personel olduğu öğrenildi. Gözaltı listesinde 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi ile ilgili tutuklanan Bornova 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmed Nuri Başol, Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, 8. Kolordu Komutanlığı’nda görevli Kurmay Albay Abdullah Bayram, Pilot Albay Murat Dağlı’nın da aralarında bulunduğu 9 subayın da olduğu belirtildi.

BÜYÜKANIT’IN YAVERİ DE VAR
Öte yandan listede ismi bulunan ve kumpas olduğu ortaya çıkan Balyoz davasında yüzlerce askerin tutuklanmasına neden olan raporu hazırlayan bilirkişi Albay Ahmet Erdoğan ile birlikte toplam 17 kişinin ise yurtdışında bulunduğu öğrenildi. FETÖ’nün TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik sürdürülen soruşturmada, Fethullah Gülen’in elebaşı olarak aranan kişiler listesinde olduğu bildirildi. Aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit, Tuğgeneraller Şener Topçu ve Uğur Buldu, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce, Genelkurmay Bütçe Maliye Şube Müdürü Albay Abdullah Akkaya ve Işıklar Askeri Lisesi’nde görevli Teğmen Abdullah Akbaş’ın da bulunduğu 28 şüpheli bugün sabah saatlerinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Yeşilyurt Ek Hizmet Binası’ndan adliyeye sevkedildi.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61