banner43

ABD konsolosluğu önünde çuvallı ’Obama’ protestosu

G-20 Liderler Zirvesi için Türkiye’ye gelecek olan ABD Başkanı Barack Obama, ABD Konsolosluğu önünde protesto edildi. Yanlarında çuval ve Obama maketi getiren gruba karşı polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Sarıyer’de bulunan Amerika Birleşik...

ABD konsolosluğu önünde çuvallı ’Obama’ protestosu
G-20 Liderler Zirvesi için Türkiye’ye gelecek olan ABD Başkanı Barack Obama, ABD Konsolosluğu önünde protesto edildi. Yanlarında çuval ve Obama maketi getiren gruba karşı polis yoğun güvenlik önlemi aldı.
Sarıyer’de bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu önüne gelen yaklaşık 50 kişilik grup, G-20 Liderler Zirvesi için Antalya’ya gelecek olan ABD Başkanı Barack Obama’yı protesto etti. Türkiye Gençlik Birliği üyesi grup pankart açarak konsolosluk binası önüne doğru yürüyüşe geçti. Güvenlik önlemi alan emniyet ekipleri eylemcilerin yanlarında getirdikleri Obama maketi ve çuvalların uygun olmadığını söyleyerek kendilerine teslim edilmesini istedi. Eylemciler bunun üzerine Obama maketini ve çuvalları emniyet ekiplerine teslim etti.
“Yankee Go Home” ve “Titre Obama Türk Gençliği Geliyor” sloganları atarak konsolosluk girişine yakın bir noktaya gelen eylemciler burada kısa bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında Obama’nın Türkiye’ye gelişine tepkilerini dile getirdi. Grup üyeleri yaptıkları basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
Konsolosluk önündeki caddeyi trafiğe kapatan emniyet ekipleri eylem boyunca konsolosluk çevresinde güvenlik önlemi aldı.
(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61