banner43

Belediye başkanı sahada, ASKİ genel müdürü yok

Ankara Mamak’ta yaşanan sel felaketi, skandal bir gelişmeyi de ortaya çıkardı… Altyapıdan sorumlu ASKİ genel müdürünün dün Ankara’da olmadığı ve genelde de Ankara’ya pek uğramadığı iddia edildi.

Belediye başkanı sahada, ASKİ genel müdürü yok

 Ankara’da dün öğleden sonra yaşanan sağanak yağış özellikle Mamak ilçesinde sel felaketine sebep oldu. Yollarda araçları sürükleyen yağmur suları, hem iş yerlerine zarar verdi hem de birçok bölgede büyük hasara sebep oldu. Sel yüzünden yaralıların da olduğu bölgede, ekipler olaya müdahil olurken, gözler Mamak bölgesindeki altyapıya çevrildi. Ankara’daki altyapıdan sorumlu birim olan Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ise yaşanan felakete ilişkin sosyal medya hesaplarından ne bir duyuru ne de bir bilgilendirmede bulundu. 

BELEDİYE BAŞKANI SAHADA, GENEL MÜDÜR YOK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yaşanan sel felaketinden hemen sonra bölgeye ulaştı. Yerinde incelemelerde bulunan Tuna, vatandaşlardan da konuyla ilgili bilgiler aldı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın basına servis ettiği fotoğraflarda ise ASKİ genel müdürü olan Cumali Kınacı’nın olmaması dikkat çekmişti. Ancak Tuna’ya ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Emirdoğan’ın eşlik ettiği görüldü.  Ankara Valisi Ercan Topacan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile ilçe belediye başkanları ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerinin yaptığı kriz toplantısında da söz konusu Genel Müdür Cumali Kınacı’nın olmaması dikkat çekti.

SEL FELAKETİ SKANDALI ORTAYA ÇIKARDI


ASKİ genel müdürü olan Cumali Kınacı’nın dün Ankara’da olmadığı, başka bir program yüzünden şehir dışında olduğu edindiğimiz bilgiler arasında. Birkaç ay önce göreve atanan Kınacı’nın İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde de öğretim üyesi olarak çalıştığı biliniyor. İddialara göre Kınacı’nın haftanın belli günlerinde Ankara dışında olduğu ve İstanbul’da bulunduğu öne sürüldü.







































Kaynak:Milligazete

UPMEDYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner62

banner61