banner43

Ali Rıza Demircan, 1947 yılında Rize‘de doğmuştur. Ali Rıza Demircan, aslında 1945 yılında Faik Demircan -Hamdiye Demircan çiftinin yedinci çocuğu olarak İstanbul, Kasımpaşa’da doğdu, ancak mahkeme kararıyla Rize ilinin Sütlüce köyüne 1947 doğumlu olarak Rize nüfusuna yazıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan oğludur.

Ali Rıza Demircan, ilk eğitimini Kuran okuyarak aldı. İlkokulu dışarıdan bitirdi. 13 yaşında Kur’an hafızı oldu. 13-18 yaşları arasında özel olarak Arapça, tefsir ve hadis eğitimi gördü. İstanbul İmam Hatip Lisesi’ni 1969 yılında dışarıdan bitirdi. Daha sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okuyarak mezun oldu. İhtisasını 1976-1978 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim merkezinde tamamladı.

Ali Rıza Demircan, 1970 yılında Süleymaniye Camii Hatipliğine, bir yıl sonra da Hatiplik kaldırıldığı için aynı caminin İmam-Hatipliğine tayin edildi. Bu camide on iki yıl görev yaptı. Kitapları ve konferansları sebebiyle Türk Ceza Kanununun 163. maddesini ihlalden yedi defa Ağır Ceza ve Devlet Güvenlik Mahkemelerinde yargılandı.

Pek çok dergide ve gazetede yazılar yazdı, televizyon programları yaptı. Hutbe, vaaz, seminer, konferans, radyo ve televizyon konuşmaları ile ülkemiz genelinde tanınmaya başladı.

Ali Rıza Demircan evlidir ve dokuz çocuğu vardır. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan oğludur.

Ali Rıza Demircan, (ARDEV) Araştırma Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nın kurucusudur.

banner62

banner61